Valenciaanse vakantieherinneringen op mijn bord. Bonito Tataki in een versie met witte Albacore tonijn. ¡Buen provecho amigos!
Meer dan 1 uur to make
2 personen
Geschikt voor Alle seizoenen seizoen
Ingrediënten
1grote aubergine
zeezout en zwarte peper uit de molen
2teentjesknoflook
extra virgine olijfolie, schikt om in te bakken
250grverse tonijn
rode mojo bij voorkeur beetje spicy!
gepofte quinoa
paarblaadjes verse basilicum
paarblaadjes verse dragon
optioneel ; bonito flakes
Bereiding
Aubergine Begin met het bereiden van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Halveer de aubergine in de lengte en leg de helften in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met zeezout, peper en geperste knoflook. Besprenkel met olijfolie.
Schakel de grill functie van de oven in en grill de aubergine helften 10 minuten totdat ze beginnen te verkleuren. Haal de schaal uit de oven en schakel weer naar de stand verwarmen op 200 graden. Wikkel de aubergines in folie en leg ze nog 45 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, verwijder de folie en laat ze even afkoelen. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
Tonijn Snijd de tonijn in blokjes en bak ze kort in hete olijfolie.
Borden opmaken Leg op ieder bord flarden aubergine. Leg daarop stukjes tonijn.
Spuit er toefjes rode mojo op, of trek mooie strepen.
Strooi er gepofte quinoa over.
Werk af met kleine blaadjes basilicum en dragon blaadjes en optioneel met bonito flakes.
Tips
Als je tonijn eet, kies dan voor het blauwe MSC-keurmerk.