Valenciaanse vakantieherinneringen op mijn bord deel 2. Een ceviche die simpel is te maken en spectaculair om te eten. ¡Buen provecho amigos!
15 min to make
2 personen
Geschikt voor Alle seizoenen, Zomer seizoen
Ingrediënten
1limoen
1elolijfolie extra vierge
1elsinaasappelazijn
1tlmosterd
zeezout en peper uit de molen
1kleine rode ui (20 gr)
1mini courgette (50 gr)
150grwatermeloen
150grzeebaars gefileerd
30grpinda's
verse kruiden dille, dragon, wat je lekker vindt
Bereiding
Dressing Begin met het maken van de dressing.
Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen uit.
Vermeng de rasp en het sap van de limoen met de olijfolie, azijn, mosterd, wat fijngesneden
dille, en zout en peper uit de molen.
Ui, courgette en meloen Snijd de ui en de courgette met een mandoline in flinterdunne plakjes. Als je geen mini courgette hebt kunnen vinden, halveer dan de dunne courgette plakjes.
Verwijder de pitten uit de watermeloen en maak kleine blokjes.
Zeebaars Snijd de vis in kleine blokjes en marineer deze 3 minuten in de dressing.
Voeg daarna de courgette, ui en watermeloen toe, even husselen en daarna nog 3 minuten
marineren.
Roer de pinda’s erdoor.
Borden opmaken Verdeel de vis en groenten over 2 borden.
Garneer met verse kruiden.
Tips
Ik doe alle ingrediënten voor een dressing het liefst in een glazen potje en dan ga ik er even goed mee schudden.