Boem, kleurexplosie op je bord met deze hele groene curry met groene groenten en zwarte rijst!
50 min to make
4 personen
Geschikt voor Alle seizoenen seizoen
Ingrediƫnten
250grzwarte rijst
400grspreziebonen
1stengelcitroengras
4kaffir lime blaadjes
400mlkokosmelk
2elgroene curry
200grgepelde garnalen
1avocado
handjeamandelschaafsel
Bereiding
Kook de rijst met een beetje zout volgens de aanwijzing op de verpakking.
Blancheer de sperzieboontjes een paar minuutjes, ze mogen niet helemaal gaar zijn, ze garen straks nog even door in de curry.
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus de stengel.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan tot het licht verkleurd.
Verwarm de kokosmelk in een grote soeppan. Roer de groene curry erdoor.
Voeg het citroengras en de limoenbladeren toe. Laat even trekken.
Voeg de boontjes en de garnalen toe. Laat even meegaren.
Verwijder het citroengras en de kaffir lime blaadjes.
Snijd een avocado in dunne schijfjes.
Schep de curry op de borden. Verdeel de avocado erover en garneer met amandelen.
Schep de zwarte rijst erbij. Smullen!
Tips
Voor een vegan versie laat je de garnalen gewoon weg.