Limoencake
Chef Ernst
Limoencake
Of je nu een koffiemoment wilt verrijken, een glutenvrije dessertoptie zoekt of gewoon iets lekkers voor jezelf bakt: deze limoencake is heerlijk in zijn eenvoud en smaak. De combinatie van rijstmeel, maïzena en amandelmeel geeft ‘m een zachte kruim, de limoen zorgt voor een frisse toets die alles oplicht.
Meer dan 1 uur to make
15 plakjes
Geschikt voor Alle seizoenen seizoen
Ingrediënten
100 gram rijstmeel
70 gram maizena
50 gram amandelmeel
1 tl bakingsoda
150 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
75 ml plantaardige olie
150 ml amandelmelk of rijstmelk
2 kleine limoenen
Bereiding
Knip van bakpapier een mal die precies past in het cakeblik. Vet het blik lichtjes in met olie. Plaats het papier voorzichtig in het ingevette cakeblik. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng in één kom het rijstmeel, de maïzena, het amandelmeel, de baking soda en de suiker. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olie en amandelmelk toe. Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meelmengsel en mix het geheel tot een glad beslag.
Boen de limoenen goed schoon en rasp de schil. Pers de limoenen uit. Voeg de rasp en het sap toe aan het beslag. Doe het beslag in de bakvorm en plaats de vorm onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de cake in 45 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt is de cake goed gaar.
Tips
Ik gebruik een siliconen mal van 24 x 10 cm.