Maaltijdsalade met linzen, vijgen, noten en verse kruiden
Chef Ernst
Maaltijdsalade met linzen, vijgen, noten en verse kruiden
Een veganistische maaltijdsalade met linzen, verse vijgen en verse kruiden in de hoofdrol.
15 min to make
2 personen
Geschikt voor Zomer, Herfst seizoen
Ingrediƫnten
Dressing
3 el goede olijfolie
1 tl pittige mosterd
1 el honing
1 el vijgen- dadelazijn of een lichtzoete wijnazijn of een oude stroperige balsamico azijn
zwarte peper uit de molen
zeezout uit de molen
Salade
400 gr linzen uit blik
8 takjes verse peterselie
4 takjes verse dille
1 rode ui
4 verse vijgen
4 mini komkommers
50 gr pecan noten
Bereiding
Dressing Doe de olijfolie, mosterd, honing en azijn in een glazen potje. Voeg naar smaak zout en zwarte peper uit de molen toe. Schud de dressing goed door elkaar.
Wassen, hakken en snijden Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Hak de peterselie en de dille. Snijd de minikomkommer in dunne schijfjes en de vijgen in partjes. Hak de pecannoten in grove stukken.
Afwerking Meng de linzen in een grote kom met de rode ui, peterselie, dille en rode ui. Roer de dressing erdoor. Schep de salade op een schaal en garneer met de vijgen en pecannoten.
Tips
Handig: gebruik een klein glazen jampotje om alle ingrediƫnten voor de dressing in te doen, deksel erop, even goed schudden en klaar!