Menugang Lunch
Linzensalade met verse vijgen, rode ui en pecannoten
Een verrassend simpele salade met linzen, verse vijgen, rode ui en een pittige, lichtzoete dressing....
Spaanse salade met spinazie, ansjovis en rode ui
Een Spaanse klassieker. Een gerechtje met spinazie, gezouten ansjovis (anchoa), zoete rozijnen en cava azijn....
Nostalgisch zalmslaatje met appel, rode ui en dille
Een klassiek zalmslaatje met een aantal eigentijdse toevoegingen....
Gegrilde romanesco met dadels, PX en gekarameliseerde uitjes
Een spannend gerecht met romanesco, PX sherry, dadels en gekarameliseerde uien. Prachtig van kleur en verrassend van smaak. ...
Soep van pastinaak, pompoen en wortel
Een winterse soep boordevol Hollandse groenten, met een Oosters tintje....
Met Tikka Marsala gevulde babypompoentjes uit de oven
Een verrassend gerecht; Hollandse baby pompoentjes gevulde met een vegetarische Indiase Tikka Marsala....
Lauwwarme bieten sinaasappelsalade met geitenkaas
Een heerlijke vegetarsiche glutenvrije salade met ingrediënten van Hollandse en Italiaanse bodem....
Pappadum met zalm en wasabi
Haute cuisine in 5 minuten! Gerookte zalm, micro salade, Oostindische kers, wasabidressing en wasabiparels op een pappadum....
Soep van pastinaak, peer en kerrie
Een vegetarisch Hollands soepje van pastinaak en peer die door de toevoeging van kerrie een prettig Indiaas tintje krijgt....
Salade van bietjes, appels, walnoten en buffelmozzarella
Alle smaken en kleuren zijn vertegenwoordigd in deze prachtige salade waarin biet, appel, buffelmozzarella, balsamico en walnoot de hoofdrol spelen. ...
Arabische salade
Een heerlijke frisse zomerse salade die snel en gemakkelijk te bereiden is. De za'atar geeft deze vegetarische salade die Arabische smaak....
Goudbaars in rauwe tomatensaus
In een handomdraai een spectaculair gerecht op tafel zetten? 'Vis met salade' klinkt simpel maar op deze manier bereid oogt en smaakt het haute cuisine....
Quinoasalade met venkel, komkommer en Oost-Indische kers
Een frisse quinoasalade spectaculair gedecoreerd met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers....
Mondiale salade met radicchio, ingelegde rode ui, feta en curry bloemkool
Een spannende salade met veel verschillende lagen en smaken. Een vleugje Arabisch, een tikkeltje Indiaas een toefje Grieks. Het kost wat tijd en voorbereiding, maar het is het waard!...
Bruiloftscouscous met citrus, verse kruiden en eetbare bloemen
Glutenvrije couscous, gemaakt van maismeel en rijstmeel, verwerkt in een salade met veel verse kruiden, noten en granaatappel. Maak het helemaal chic en feestelijk met bloemen!...
Aubergine in tomatensaus, gegrilde venkel, buffelmozzarella, bloedsinaasappel en daslookpesto
Een culinaire reis door diverse continenten in één gerecht! Een Italiaanse klassieker met Turkse en Nederlandse invloeden. Aubergine in tomatensaus, gegrilde venkel, buffelmozzarella, bloedsinaasappel en daslookpesto....
Harira met tomatenkaviaar en verse dadels
Een fijn veganistisch Marokkaans groentensoepje dat je zowel warm als koud kunt serveren. Een geweldige combinatie van hartig en een beetje zoet....
Bietencarpaccio met Hollandse garnaaltjes en verse mierikswortel
Een bordje vol Hollandse lekkernijen! Gele bietjes met een dressing van dille en kappertjes, Hollandse garnaaltjes met een mieriksworteldressing....
Pompoensoep met sinaasappel en kokosmelk
Een pompoensoep die verrassend anders smaakt door de toevoeging van één onverwacht ingrediënt; sinaasappel!...
Salade met gegrilde nectarines, venkel en basilicumdressing
Zachte zoete zomerse nectarines. Maar dan gegrild en verwerkt in een vrolijke salade, samen met frisse venkel, zonnig mais en basilicumdressing....
Salade van roze rijst, gedroogd fruit, babyspinazie en radijsjes
Een contrastrijke salade in zowel kleur als smaak; zachte roze rijst en gedroogd fruit met een bite, frisgroene babyspinazie en knapperige rode radijsjes....
Gepekelde koud gerookte zalm op hibiscus-earlgrey thee met komkommerlinten
Zalm gepekeld in zout, suiker en een melange van hibiscus en earl grey thee en vervolgens koud gerookt op thee in de rookoven. Geserveerd met zoetzure komkommerlinten. Dat is nog eens indruk maken op je gasten!...
Fleurige salade met rode grapefruit, avocado en bloemen
Een fleurige salade met bloemen. Je kunt een gerecht enorm opvrolijken met bloemen. Voor deze salade gebruik ik Afrikaantjes....
Gegrilde halloumi en aubergine met honing en munt
Gegrilde aubergine en halloumi met extra veel smaak door een marinade van honing en munt. Een ideaal lunch gerecht als je eens iets anders dan brood wilt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan....
Tom Yam soep met paddestoelen en garnalen
Tom Yam is pittige, lichtzure en heldere soep; een van de populairste soepen in Thailand. De krachtige combinatie van kruiden en specerijen schijnt een immuniteitsverhogende werking te hebben en is een natuurlijke remedie tegen verkoudheid en griep. Mooi meegenomen bij zo'n overheerlijke schaal dampende soep!...
Poké bowl met zalm en tonijn
Poké is een tradtitioneel gerecht uit Hawaï met rauwe vis, rijst en verse groente, geserveerd in een kom. De vis wordt licht gegaard door het zuur van limoen. Deze versie heeft Japanse invloeden door de toevoeging van tamari en zeewier....
Hartige taart met courgettebloemen en cavolo nero
Een hartige taart met courgettebloemen, cavolo nero, ricotta en pecorino....
Zelfgemaakte groententofu
Een spectaculaire zelfgemaakte tofu, kleurrijk en extra smaakvol door de toegevoegde groenten.
Tofu (ook wel tahoe genoemd) is een eiwitrijk product van sojabonen, een ideale vervanger voor vlees....
Bietjes uit de oven met quinoa salade
Rode bietjes uit de oven, groene bimi en zwarte quinoa; een prachtig kleurenpalet op je bord.
Op smaak gemaakt met walnoten, gembersiroop en geitenkaas....
Salade Nicoise op doperwtenpuree
De klassieke Franse Salade Nicoise net even anders gepresenteerd op een puree van doperwten....
Thaise pompoenwortelsoep met kokosmelk
Een fluweelzachte thaise pompoenwortelsoep met kokosmelk. ...
Hartige taart met groene groente en mascarpone
Knapperige hartige taart gevuld met bimi en groene asperges....
Gevulde pompoentjes met gorgonzola
Pompoentjes uit de oven gevuld met pittige gorgonzola. Deze versie is gemaakt met Sweet Dumpling pompoentjes, herkenbaar aan de gestreepte schil en de zoete smaak. ...
Salade met Oost-Indische kers, venkel, tomaat en wortel
Een kleurrijke salade met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers. Deze hebben een peperachtige smaak die je salade lekker veel pit geeft en een flamboyant uiterlijk....
Plaatpizza met gegrilde groenten
Glutenvrije plaatpizza met gegrilde groente en pittige gorgonzola....
Laksa
Een vegetarische kerrie kokossoep, gevuld met groente en noedels. Een maaltijdsoep om mee te imponeren. Slurpen mag!...
Salade met gegrilde venkel en sinaasappel
Een kleurrijke salade van gegrilde venkel en paprika, gecombineerd met frisse sinaasappel en knapperige gem sla....
Frittata met groente, verse kruiden en kaas
Een frittata is een Italiaanse variant op een gevulde omelet. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Ik maak ze met allerlei soorten groente, verse kruiden en kaas, net wat er nog in huis is. Of ik maak ze 'a la Caprese' of 'a la Nicoise'....
Shakshuka
Toen een goede vriendin mij recentelijk een mand met allerlei soorten paprika's kado gaf, wist ik het gelijk; die gaan in de Shakshuka! Shakshuka is heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten met paprika, tomaat en ei in de hoofdrol. Het is simpel maar oh zo lekker. ...
Salade van rode rijst uit de Camargue
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten.
De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even...
Quiche met pompoen, vijgen, roquefort en pecannoten
Een heerlijk gerecht omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak van deze glutenvrije quiche... Zachte pompoen, hartige roquefort, knapperige pecannootjes en zoete vijgen. Yummie!...
Groene salade
Zo simpel kan het zijn. Gewoon een groene salade met gezonde ingrediënten, op smaak gebracht met een subtiel pittig zoete dressing. Lekker als lunch of bij een avondmaaltje met aardappeltjes en vis....
Hartig brood met olijf, feta en uitjes
Een hartig glutenvrij brood met olijven, feta, uitjes en pijnboompitjes. Lekker als lunch of als hartige snack tussendoor. Beleggen mag, maar is eigenlijk niet nodig....
Snelle Oosterse tomatensoep met vis
Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin om heerlijk te eten? Deze snelle oosterse tomatensoep met vis maak je in een handomdraai. Lekker voor lunch, maar ook lekker als avondmaaltje. ...
Salade met halloumi en peer
Een heerlijke salade voor de lunch. De halloumi zorgt voor de hartigheid, de peer is een fris zoete tegenhanger, een fijne match. De dille knoflook dressing doet wonderen......
Italiaanse tomaten groentesoep
Een Italiaanse tomatensoep waar ook veel andere groente in gaat; lekker voor de smaak en goed voor de dagelijkse portie vitamines. Ik maak deze soep om 'restjes weg te werken'. In dit recept gebruik ik venkel en wortel, maar als je andere groente hebt liggen - paprika, courgette om maar...
Vispaella
Een heerlijke paella met veel vis en zelfgemaakte sofrito, een mildzoete spaanse tomatensaus. Op z'n lekkerst als je ook de bouillon zelf bereid, maar kant en klare visbouillon is een goede snelle vervanger. ...