Nostalgisch zalmslaatje met appel, rode ui en dille
Chef Ernst
Nostalgisch zalmslaatje met appel, rode ui en dille
Een klassiek zalmslaatje met een aantal eigentijdse toevoegingen.
30 min to make
4 personen
Geschikt voor Alle seizoenen seizoen
Ingrediënten
4 vastkokende aardapelen
2 eieren
1 blik roze zalm
(±200 gram)
2 tl mosterd
1 el tomatenketchup
garnish
4 el mayonaise
1/2 citroen
1 granny smith appel
10 gr dille
1 rode ui
3 el kappertjes
Bereiding
Aardappelen Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in een laag water met een klein beetje zout in zo’n vijftien minuten gaar. Laat de aardappelen goed afkoelen. Snijd ze daarna in klein dobbelsteentjes.
Eieren Kook ondertussen de eieren 10 minuten zodat ze hard zijn. Laat ze afkoelen en hak in stukjes.
Zalm Laat de zalm uitlekken en verwijder stukken vel en graat. Doe de zalm in een kom en roer de ketchup, mosterd en mayonaise erdoor. Voeg het sap van een halve citroen toe.
Appel en verse kruiden Schil de appel en snijd in kleine dobbeltjes. Hak de dille fijn. Snipper de rode ui.
Salade Schep de aardappelblokjes, appel, ui en kappertjes en dille door de vis. Proef of de salade op smaak is en voeg zonodig extra mayonaise, citroensap of zout toe.
Tips
Zet het zalmslaatje in een afgesloten schaal een nachtje in de koelkast (als je je kunt beheersen). Zo kunnen de smaken goed intrekken en dat maakt de salade extra lekker.