Bouillon Het eerste geheim van deze Oosterse soep; de kracht van een goede zelfgemaakte bouillon.
Doe het water in een ruime soeppan. Voeg hier aan toe; de visbouillontablet, de citroengras, de bosui, kaffir lime, de ringetjes van 1 rode peper, de gember, de knoflook, 5 takjes koriander, stukken van een halve rode ui, de vissaus en de mirin.
Laat de bouillon een half uur heel zachtjes pruttelen en zeef daarna de bouillon.
Voeg aan de heldere bouillon de kokosmelk en de groene currypasta toe en verwarm dit nog 10 minuten op een laag vuurtje.
Proef of alle smaken in balans zijn. Als het te zout is, voeg wat water toe; als het te scherp is, kun je iets extra kokosmelk gebruiken; als het te flauw is, extra vissaus of currypasta.
Gamba's Bak de gamba’s in een scheutje olie en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Bak ze niet te lang, dan worden ze taai. Zet ze apart.
Noedels Bereid de rijstnoedels volgens de de bereidingswijze op de verpakking.
Opmaak Verdeel de noedels over 2 grote kommen. Schep bovenop de noedels de stukken paprika, paksoi, de overgebleven stukken rode ui en de taugé. Verwarm de soep tot deze dampend heet is en giet deze over de ingrediënten in de beide kommen. Garneer met een paar blaadjes koriander en een paar ringetjes rode peper. Als finishing touch een partje limoen voor de frisse noot. Smakelijk!