Een cake die niet al te zoet is maar wel heel veel smaak heeft door het gebruik van rijpe bananen en gezonde hazelnoten.

Ingrediënten

  • 3 grote rijpe bananen
  • 75 gram rijstmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram gemalen hazelnoten
  • 2 gram xanthaangom
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 gram rietsuiker
  • 20 ml koolzaadolie
  • handje gehakte hazelnoten

Benodigdheden

Cakeblik ± 20 x 8 cm
Bakpapier
Mixer
2 Mengkommen

Bereiden

Knip van bakpapier een mal die precies past in het cakeblik. Vet het bakblik lichtjes in met olie. Plaats het papier voorzichtig in het ingevette cakeblik.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Prak de bananen in een kom.

Meng het rijstemeel, het amandelmeel, de gemalen hazelnoten, het gom, het zout en het bakpoeder in een kom.
Klop in een andere kom de eieren met suiker tot een luchtige massa. Voeg hieraan de olie en de geprakte banaan toe en roer goed door.
Voeg het meel uit de andere kom toe aan het bananenmengsel en mix het geheel tot een glad beslag.

Doe het beslag in de bakvorm, strooi er gehakte hazelnoten over en plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake 50 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt is de cake goed gaar.

Bananencake-met-nootjes-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top