30 minuten
4 personen
Glutenvrije couscous, gemaakt van maismeel en rijstmeel, verwerkt in een salade met veel verse kruiden, noten en granaatappel. Maak het helemaal chic en feestelijk met bloemen!

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije couscous van mais en rijst
  • 325 ml groentebouillon
  • 1 el sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelisse
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 50 gram gedroogde berberis (zuurbessen)
  • 50 gram gerookte amandelen
  • handvol verse munt
  • handvol verse basilicum
  • handvol verse platte peterselie
  • 1 kleine granaatappel
  • 2 bosuitjes
  • chilipeper uit de molen
  • eetbare bloemen

Lekker, snel én imposant; een bruiloftscouscous! Je kunt alle soorten verse kruiden, gedroogd fruit en noten gebruiken die je lekker vindt of over hebt. De eetbare bloemen maken het helemaal af.

Bereiden

Begin met het maken van de dressing.
Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen en pers deze daarna uit.
Doe de rasp en het sap in een ruime kom.  Meng dit met de couscous. Roer de gedroogde bessen door de couscous.

Verhit de bouillon. Voeg de beide soorten olie, de granaatappelmelisse en de azijn toe aan de bouillon. Giet de hete bouillon over de couscous.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat 10 minuten staan.

Verwijder de folie en roer goed door totdat alle klontjes eruit zijn. Laat de couscous afkoelen.

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn, scheur de basilicum in stukken en snijd de muntblaadjes in reepjes. Hak de amandelen grof en haal de pitten uit de granaatappel.
Roer de amandelen, de verse kruiden en de granaatappelpitten door de couscous.

Breng op smaak met chilipeper of chiliolie en decoreer feestelijk met eetbare bloemen.
Geen bloemen, geen paniek, de smaak blijft overeind!

glutenvrije couscous met verse kruiden granaatappel en amandelen

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top