40 min
4 pers
Een hele verrassende stamppot die hartig is en een beetje zoet door de toevoeging van pompoenchutney. Ik maak deze chutney regelmatig om kado te geven. Vaak krijg ik de vraag; "waarbij eet ik chutney eigenlijk"? Chutney is lekker op een boterham met kaas, bij een Indiaase maaltijd, bij een kaasplankje, maar ook super lekker door een winterse stamppot! In dit recept gebruik ik pompoenchutney, maar je kunt bijvoorbeeld ook een tomaten-uien chutney gebruiken. Het maakt de stamppot extra smeuïg.

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen
  • 500 gr aardappelen
  • 300 gr verse spinazie
  • 100 gr zachte geitenkaas met honing
  • 2 el pompoenchutney
  • 2 el pompoenpitten
  • olijfolie

Benodigdheden

Bakpapier
Bakring

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de pompoen, snijd in parten en verwijder de zaden en draden.
Leg de parten op een stuk bakpapier op een bakplaat. Druppel wat olijfolie over de pompoen en bestrooi met wat zout en peper.
Bak in 20 minuten gaar in de oven. Snijd daarna in kleine blokjes.

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in water met een beetje zout.
Giet de aardappels af en pureer ze.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak op hoog vuur de spinazie kort totdat het vocht eruit loopt.

Roer de spinazie en het vocht door de puree zodat deze lekker smeuïg is.
Roer vervolgens de pompoen, de geitenkaas en de chutney en door de stamppot.

Maak de borden op. Plaats een bakring op het bord en vul deze met de stamppot.
Druk de puree zachtjes aan zodat de bovenkant glad is. Garneer met pompoenpitten en een schepje chutney.

 

Chef Ernst

Back to Top