30 min
20 stuks
Pittige gemberkoekjes, in een handomdraai gemaakt! Smakelijk én glutenvrij, want gemaakt van havervlokken en boekweitmeel.

Ingrediënten

  • 125 gr havervlokken (glutenvrij)
  • 125 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 1/4 tl fijn zeezout
  • 75 gr kokosolie, gesmolten
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el stemgember
  • 1 el gembersiroop
  • 4 el heet water

Gemberkoekjes bakken, dat gaat best makkelijk en snel! Al na een half uurtje serveer je heerlijke glutenvrije koekjes bij de thee.

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven
3 vellen bakpapier
Deegroller
Bakplaat
Uitsteekvormpje

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal fijn. Je kunt ook havermout of havermeel gebruiken, als het maar glutenvrij is.
Roer havermeel, boekweitmeel, suiker, zout, gemberpoeder en bakpoeder in een grote kom goed door elkaar.

Snijd de stemgember in kleine stukjes. Als je geen stemgember hebt kun je ook verse gember gebruiken.
Voeg de gemberstukjes bij het meel.

Schenk de vloeibare kokosolie, de gembersiroop en het warme water door het meel en roer goed door elkaar. Maak met je handen een bol van het deeg, kneed het een beetje en leg het op een vel bakpapier op je werkblad. Leg ook een vel bakpapier bovenop het deeg. Rol het deeg tussen de vellen bakpapier met de deegroller tot een lap deeg van 5 mm dik.

Bedek de bakplaat met het derde vel bakpapier.
Steek met een vormpje rondjes uit het deeg en leg de gemberkoekjes in wording op het bakpapier.
Bak de koekjes in 12 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Ze moeten lichtgekleurd zijn en niet te donker want dan worden ze bitter.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top