15 min
2
Zo simpel kan het zijn. Gewoon een groene salade met gezonde ingrediënten, op smaak gebracht met een subtiel pittig zoete dressing. Lekker als lunch of bij een avondmaaltje met aardappeltjes en vis.

Ingrediënten

  • 100 gr haricots verts
  • 100 gr gemengde salade
  • 1 bosui, in ringetjes
  • handje pompoenpitten
  • handje hennepzaad
  • 3 el olijfolie
  • 1 el frambozenazijn
  • 2 tl honing
  • 1 tl pittige mosterd
  • zout en peper uit de molen

Bereiden

Kook de haricots verts 5 minuten en spoel ze daarna direct af met koud water. Laat uitlekken en snijd in stukjes.

Maak de dressing in een saladeschaal.
Klop de olie, azijn, honing en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Roer de sla, de boontjes en de bosuitjes door de dressing.
Voeg naar wens pompoenpitten en hennepzaad toe en roer nog even door.

C’est ca.

N.B. voor de FODMaP arme versie van de bosui alleen het groene gedeelte gebruiken.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top