45 minuten
4 personen
Een fijn veganistisch Marokkaans groentensoepje dat je zowel warm als koud kunt serveren. Een geweldige combinatie van hartig en een beetje zoet.

Ingrediënten

  • 2 el olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grote wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon (als ik geen tijd heb om zelf bouillon te maken gebruik ik de Caldo Natural de Verduras van Aneto)
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 citroen
  • 1 potje tomatenkaviaar (ik gebruik die van Costa del Tap­as)
  • 10 takjes platte peterselie
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 4 verse dadels

Deze Harira zit boordevol groente. De knapperige kikkererwten en de zachte tomatenkaviaarbolletjes zijn een fijne verrassing in de mond.
Deze hoeveelheid is voor 4 royale borden soep, of voor 20 kleine glaasjes als hapje op een partijtje.

Benodigdheden

Soeppan
Staafmixer

Bereiden

Schil de ui en snipper deze fijn. Snijd de wortels en bleekselderij in kleine blokjes. Pers de knoflooktenen.
Verhit de olijfolie in de soeppan op laag vuur en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ± 5 minuten.
Meng de vier specerijen en veog toe aan de groenten. Zodra deze lekker gaan geuren voeg je de tomatenpuree, de groentebouillon en de tomaten toe.
Laat 30 minuten sudderen op laag vuur.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot en gladde massa.

Pers de citroen uit,  giet de kikkererwten af, spoel ze schoon en laat ze uitlekken. Zet de pan weer op het vuur en voeg het citroensap en de kikkererwten toe. Verwarm het geel nog een paar minuten.
Je kunt de soep warm eten maar je kunt deze ook laten staan en op kamertemperatuur serveren.

Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de platte peterselie fijn.
Schenk de soep in kommen of glaasjes. Leg daarop vervolgens wat tomatenkaviaar, stukjes dadel en platte perselie.
Strooi er wat sesamzaad overheen.

hariri soep

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top