90 min
Een hartig glutenvrij brood met olijven, feta, uitjes en pijnboompitjes. Lekker als lunch of als hartige snack tussendoor. Beleggen mag, maar is eigenlijk niet nodig.

Ingrediënten

  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 125 gr tapiocameel
  • 125 gr aardappelmeel
  • 175 gr rijstmeel
  • 7 gr gist
  • 2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2 tl xanthaan
  • 430 ml water
  • 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl azijn
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr zwarte olijven in plakjes
  • 50 gram gegrilde uitjes in olie, in stukjes
  • 100 gr feta, in blokjes
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • zwarte peper uit de molen

Benodigdheden

Bakblik ± 20 x 8 cm
Mixer
2 Mengkommen

Bereiden

Doe al het meel, de gist, zout, suiker en xanthaan in een beslagkom en roer door elkaar.
Klop in een andere beslagkom het water, de olijfolie, de azijn en de eieren tot een schuimige massa.
Voeg het meel toe aan de eiermassa en klop dit nog 3 minuten.
Roer de pijnboompitten, de olijven, de uitjes en feta door het beslag. Voeg de provencaalse kruiden en peper naar smaak toe.
Vet een bakblik in met olijfolie en giet het beslag in het blik. Dek het blik af met een theedoek en laat dit 30 minuten rusten.
Verhit ondertussen de oven op 210 graden. Draai de temperatuur terug naar 180 graden als het brood de oven in gaat.

Bak het brood in 40 minuten. Test met een saté prikker of het brood goed gaar is.
Laat het brood op een rooster afkoelen alvorens aan te snijden.

Recept-hartig-brood-zonder-gluten-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top