60 min
6 pers
Knapperige hartige taart gevuld met bimi en groene asperges.

Ingrediënten

  • 55 gr amandelmeel
  • 140 gr rijstemeel
  • 25gr tapiocameel
  • 35 gr aardappelmeel
  • 30gr gierstmeel
  • 1 tl xanthaangom
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 100 gr koude boter in blokjes
  • 3 el water
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml zure room
  • 1 citroen
  • 1 bosuitje
  • 25 gr pistachenootjes
  • 100 gr bimi
  • 100 gr groene aspergetips
  • peper en zout uit de molen

Benodigdheden

Quichevorm 26 cm
Bakpapier
Bonen voor blind afbakken
Oven
Aluminiumfolie

Bereiden

Verhit de oven tot 180 graden.

Maak het deeg. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de boterblokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en het water toe en kneed tot een ronde bal.

Vet de quichevorm in. Rol het deeg uit tot een ronde vorm van ±30 cm doorsnee op een stuk bakpapier. Doe het deeg met bakpapier en al in de quichevorm. Verwijder het overtollige bakpapier. Vul de vorm met bonen. Bak de bodem een kwartier in de oven.

Maak de mascarponecreme. Klop de mascarpone met de zure room los in een kom. Hak 20 gram pistache noten fijn en klop door de mascarpone. Rasp de schil van de citroen, snij de bosui in dunne ringen en roer door de crème. Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer de bimi 2 minuten en de groene asperges 1 minuut in zacht kokend water.

Verwijder de bonen uit de quichevorm. Leg de groente op de bodem. Verdeel de mascarponecreme over de groente.

Bak de taart 20 minuten in de oven. Dek deze halverwege het bakken af met aluminiumfolie om te voorkomen dat deze te donker wordt. Garneer met pistachenootjes.
recept-hartige-glutenvrije-taart-bimi-pistache-chef-ernst

Chef Ernst

Back to Top