Een heerlijke cake voor als de R weer in de maand zit. De gedroogde vruchten, het nootachtige meel en de 5 spices maken dit een fijne cake voor de donkere dagen.

Ingrediënten

  • 100 gram dadels
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram rozijnen
  • 150 ml cider
  • 120 gram amandelmeel
  • 80 gram kastanjemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl 5 spices poeder
  • 1 ei
  • 75 gram rietsuiker
  • 1/2 tl koolzaadolie

Benodigdheden

Cakeblik ± 20 x 8 cm
Bakpapier
Mixer

Bereiden

Doe het gedroogde fruit in een schaal en voeg de suiker en de cider toe. Meng alles goed en laat 2 uur afgedekt staan.

Knip van bakpapier een mal die precies past in het cakeblik. Vet het bakblik lichtjes in met olie. Plaats het papier voorzichtig in het ingevette cakeblik.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop het ei schuimig in een mengkom. Voeg het gewelde fruit en het vocht toe en roer alles door elkaar. Voeg het amandelmeel, het kastanjemeel, het bakpoeder, de baking soda en het 5 spices poeder toe. Mix alles met de mixer met kneedhaken ongeveer 2 minuten. Doe het beslag in de bakvorm en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake 50 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt is de cake goed gaar.

Herfstige-Cake-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top