4 uur inc.
30 stuks
Italiaanse amandelkoekjes voor bij de koffie of thee. Glutenvrij, verslavend lekker.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 citroen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • poedersuiker

Italiaanse amandelkoekjes voor bij de koffie of thee.
Of bij de limoncello na een geslaagde (Italiaanse) maaltijd.

Benodigdheden

Mixer
Bakpapier

Bereiden

Splits de eieren en pers de citroen uit. Doe de eiwitten in een kom, voeg 1 el citroensap toe en klop met een mixer tot stijve pieken. Klop de suiker erdoor tot het mengsel zo stijf is, dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel het amandelmeel erdoor.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil. Spatel het vanillemerg en het sinaasappelrasp door het deeg.

Laat het deeg minstens 3 uur afgedekt met vershoudfolie rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol 30 bolletjes van het deeg. Vorm er langwerpige koekjes van door er met duim en wijsvinger in te knijpen. Leg ze op de bakplaat en druk ietsje platter. Bestuif met een zeefje met de poedersuiker.
Bak de amandelkoekjes in de oven in ca. 20 minuten krokant en gaar.

De eidooiers worden niet gebruikt in dit recept. Lekker om deze te bakken als geel uitsmijtertje voor lunch of als tussendoortje!

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top