lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Laksa
60 min
4 pers
Een vegetarische kerrie kokossoep, gevuld met groente en noedels. Een maaltijdsoep om mee te imponeren. Slurpen mag!

Ingrediënten

  • 4 sjalotten
  • 1 knoflookbol, of 8 teentjes
  • 1 verse rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stukje gemberwortel
  • 20 gr verse koriander
  • 2 tl sriracha
  • 1 tl korianderpoeder
  • 25 ml olie
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kruidenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el bruine suiker
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 gr bimi
  • 200 gr tauge
  • 200 gr rijstnoedels
  • 200 gr gekruide tofustukjes
  • 1 limoen, in kwarten

Benodigdheden

Keukenmachine of staafmixer
Grote soeppan

Bereiden

Pel de sjalotten en knoflook en hak in grove stukken. Snijd de rode peper (inclusief de pitjes) in stukken, schil de gember en snijd ook in stukken. Verwijder het buitenste blad van de stengel citroengras, verwijder de onderkant en snijd in dunne ringetjes. Snijd de koriander in stukken. Houd een paar blaadjes apart voor de garnering.
Doe de sjalotten, knoflook, rode peper, gember, citroengras, koriander, sriracha, korianderpoeder en olie in de keukenmachine en mix tot een fijne puree.

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het kruidenmengsel gedurende 10 minuten op zacht vuur.
Voeg daarna het water, de bouillonblokjes, kokosmelk, suiker en kerriepoeder toe. Breng aan de kook en laat een half uurtje pruttelen.

Week de noedels 10 minuten in lauwwarm water.
Snijd de bimi in stukken en voeg toe aan de bouillon. In plaats van bimi kun je ook broccoli of sperziebonen gebruiken. De laatste moet je wel even kort voorkoken. Proef of de soep hartig en pittig genoeg is. Voeg desgewenst was zout of extra sriracha toe.
Voeg de tofustukjes, noedels en taugé toe en verwarm even mee.
Dien de soep op in grote kommen en garneer met limoen en koriander blaadjes.

Laksa-kokos-curry-soep-vegetarisch-recept-Chef-Ernst

Chef Ernst
MENU

Back to Top