45 min
16 stuks
Deze kleine muffins bevatten frisse bessen en weinig suiker. Een fijne traktatie bij een kopje thee of gewoon als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 100 gr rijstemeel
  • 80 gr maizena
  • 80 gr amandelmeel
  • 100 gr poedersuiker
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 gr margarine
  • 2 eieren
  • 240 ml amandelmelk
  • 150 gr blauwe bessen
  • 6 el amandelschaafsel

Benodigdheden

Mixer
2 Mengkommen
Muffin bakblik
Papieren muffinvormpjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het rijstemeel, de maïzena, het amandelmeel, de poedersuiker, de xanthaangom en het bakpoeder door elkaar in een kom.

Smelt de boter. Doe de gesmolten boter in een andere kom, voeg de eieren en de amandelmelk toe en meng alles met een mixer.

Schep het meelmengsel door het margarinemengsel en roer met een lepel tot een glad beslag.
Spatel de bosbessen voorzichtig door het beslag.

Zet de papieren muffinvormpjes in het muffin bakblik.
Giet het beslag in de vormpjes en strooi er wat amandelschaafsel over.

Bak de muffins 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Recept-glutenvrijecake-bosbessen-Chef-Ernst Recept-glutenvrije-muffins-bosvruchten-Chef-Ernst Recept-glutenvrije-muffins-bosbessen-Chef-Ernst

Chef Ernst

Back to Top