45 min
3 personen
Kleur op het bord! Een makkelijk te maken ovenschotel met biet en roodlof in de hoofdrol.

Ingrediënten

  • 4 gekookte bietjes
  • 4 stronkjes roodlof
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes gerookte knoflook
  • 2 peren
  • 40 gram cranberries
  • 40 gram pecan noten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Groot bakblik
Bakpapier
Fijne rasp

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden.

Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en vet dit in met een beetje olie.

Snijd van de stronken roodlof de onderkant af en snijd de stronken in kwarten. Leg ze in het bakblik.
Laat de gekookte bieten uitlekken en snijd in partjes. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ook in parten.
Schil de uien en snijd in parten. Leg de bieten, peren, uien en de teentjes knoflook tussen de roodlof.
Strooi er cranberries en noten over.

Maak een dressing van de olijfolie en de honing. Voeg hier wat zwarte peper uit de molen aan toe en desgewenst wat zout.
Sprenkel de dressing over de inhoud van het bakblik.

Zet het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Na een half uurtje is alles goed gaar.
Rasp de Parmezaanse kaas over het geheel.

Variaties:
• is er geen roodlof, gebruik dan witlof
• in plaats van cranberry’s kun je ook blauwe bessen gebruiken
Ovenschotel-lof-bieten-peer-glutenvrij-Chef-Ernst

Ovenschotel-roodlof-bieten-peer-glutenvrij-Chef-Ernst

Chef Ernst

Back to Top