90 min
3
Hmmm, een klassieke Italiaanse pasta vongole maar dan glutenvrij en met lekker veel pit door de verse rode peper. Én met veel knoflook die wordt getemd door verse peterselie.

Ingrediënten

  • 250 gr glutenvrije verse tagliatelle
  • 500 gr venusschelpen (vongole)
  • 1 verse rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie

Bereiden

Was de vongole in koud water. Gooi de schelpen die open staan of kapot zijn weg, deze zijn bedorven. Laat de schelpen een uurtje in een bak koud water staan en voeg daar een beetje glutenvrije bloem aan toe. Was de schelpen daarna nog een keer heel goed onder stromend koud water.

Snijd de rode peper in ringetjes. Voor een lekker scherp gerecht laat je de zaadjes zitten, voor een mildere versie verwijder je de zaadjes.
Hak de sjalotten in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op een middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, de knoflook en de peper toe. Laat zachtjes garen.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens het voorschrift op de verpakking.

Doe de schelpen ook in de pan. Draai het vuur iets hoger en blus het geheel af met witte wijn.
De schelpen gaan nu één voor één open. Verwijder de schelpen die niet opengaan, deze zijn niet goed. Voeg ook de gehakte peterselie toe. Laat het even zachtjes pruttelen zodat een beetje vocht kan verdampen. Niet alles, een beetje vocht maakt de pasta extra smeuig.
Voeg de tagliatelle toe aan het geheel en verwarm even mee. Extra zout is doorgaans niet nodig, de zilte smaak van de vongole maakt het hartig.

Recept-Glutenvrije-pasta-vongole-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top