±45 min
2
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten. De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even wat voorbereidingstijd want de rijst heeft een kooktijd van circa veertig minuten. Deze rode rijst smaakt koud ook heel lekker, als salade dus.

Ingrediënten

  • 200 gr rode rijst uit de Camargue
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr doperwten
  • 50 gr rucola
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 el citroenolie
  • 1 el tomatenazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • snufje fleur de sel
  • 50 gram harde geitenkaas, in kleine blokjes

Bereiden

Was de rijst en kook deze met een beetje zout in 40 minuten gaar. Als de rijst gaar is laat je deze een beetje afkoelen.
Kook ondertussen de peultjes in een paar minuten gaar. Giet ze af en spoel ze met koud water om verder garen te voorkomen.
Zet water op voor de doperwten. Zodra het kookt doe je de doperwtjes in het water en zet je het gas uit. Ze garen in het warme water. Na een paar minuutjes giet je ze af en spoel je ze met koud water.
Maak een dressing van de citroenolie, azijn, mosterd en honing. Breng op smaak met fleur de sel. Heb je geen citroenolie, gebruik dan lekkere olijfolie en voeg een scheutje citroensap toe aan de dressing. Heb je geen tomatenazijn, gebruik dan frambozenazijn of witte azijn, niet te moeilijk doen.
Schep vervolgens de peultjes, doperwten, rucola en sjalotjes door de salade. Meng de dressing door de salade.
Garneer met blokjes geitenkaas.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top