40 min
2 personen
Een hartig taartje waar geen deeg aan te pas komt.

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 appel
  • 100 gram geitenkaas
  • 25 gram pecannoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 takje rozemarijn
  • zwarte peper uit de molen

Bereiden

Verwarm de oven op 190 graden.

Schil de koolrabi en snijd die in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met een beetje zout. Giet af en laat afkoelen.

Hak de pecan noten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de noten, gehakte rozemarijn en verse zwarte peper.

Was de appel en verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor.  Snijd de appel in 12 dunne plakken.

Leg de 2 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Leg hierop 2 plakken appel. Leg dan hierop weer een plak koolrabi, een eetlepel kaas, weer 2 plakken appel, wederom de kaas en als laatste 2 plakken appel. Giet een scheutje honing over ieder stapeltje.

Bak de stapeltjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Chef Ernst

Back to Top