30 min
3
Snel Italiaans maaltje met verse glutenvrije tagliatelle en spannende extra's: knapperig gebakken garnalen, pittige rode peper en een vleugje wodka!

Ingrediënten

  • 250 gr verse glutenvrije tagliatelle
  • 250 gr grote garnalen, gepeld
  • 4 rijpe trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 25 ml wodka
  • 50 gr rucola
  • 15 gram basilicum
  • olijfolie

Bereiden

Ontdooi de garnalen in warm water en dep ze daarna droog.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan.
Pers de tenen knoflook uit en doe deze samen met de rode peper in de koekenpan en bak dit een paar minuten op een zacht vuurtje. Snijd de tomaten in kwarten en voeg deze toe.
Laat het geheel zachtjes pruttelen. Voeg zout naar smaak toe.

Verwarm olie in een andere koekenpan en bak hierin de garnalen met een beetje zout en peper. Als ze mooi roze zijn en een beetje knapperig, giet dan de wodka erbij en voeg daarna alles bij de tomatensaus.

Kook de tagliatelle. Roer deze voorzichtig door de saus als deze gaar is.
Roer ook de rucola en basilicum door de pasta.
Garneer met een paar blaadjes basilicum.

N.B. voor een FODMaP arme versie de knoflook achterwege laten.

Recept-pasta-met-garnalen-wodka-tomaat-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top