30 min
2 personen
Feestelijke zalmtartaartjes op een bedje van wakame en pittige avocadosalade gegarneerd met frisse limoenmayonaise en wasabi kaviaar.

Ingrediënten

  • 150 gr verse zalm zonder huid
  • 1 klein bakje wakame (zeewiersalade)
  • 1 avocado
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 limoen
  • wasabi kaviaar

Dit zalmtartaartje is gegarneerd met wasabi kaviaar; kleine bolletjes extra virigine olijfolie die uit elkaar spatten als je er in bijt en dan komt een explosieve wasabi smaak vrij.
Ik kocht ze op de Mercado Central in Valencia, ze zijn van het merk Caviaroli. En er zijn nog meer fantastische smaken!
Kun je geen wasabi kaviaar bemachtigen dan laat je dit weg, het is evengoed zeer smakelijk gerechtje.

Benodigdheden

Pasring
Citruspersje

Bereiden

Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Verwijder eventuele graten. Laat de zalm in de koelkast nog even goed verder drogen.

Snijd daarna de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil. Snij in kleine blokjes. Vermeng de blokjes met 2 eetlepels mayonaise en 1 theelepel wasabi. Of meer als je van pittig houdt.

Boen de limoen goed schoon en snij 2 mooie plakjes voor de garnering. Rasp zest van de overgebleven stukken van de schil. Meng de zest met de overgebleven mayonaise.

Neem de zalm uit de koelkast en snijd deze in kleine blokjes. Pers de overgebleven limoen uit en meng dit door de zalm.

Plaats de pasring op een bord en vul met de helft van de wakame. Druk goed aan. Leg daarop de helft van het avocadomengsel en druk ook goed aan. Vervolgens leg je de helft van de zalm op de avocado, druk ook voorzichtig aan en strijk glad. Daarover smeer je een laagje limoenmayonaise. Garneer met een schijfje limoen en de wasabicaviaar en klaar is je zalmtartaar.
Herhaal deze stap voor de tweede portie.

 

caviaroli uit valencia

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top