Salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en mangodressing
Chef Ernst
Salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en mangodressing
Spannende salade met verse vijgen, gerookte tonijn, geitenkaas en een zelfgemaakte mango dressing.
15 min to make
4 personen
Geschikt voor Alle seizoenen, Zomer seizoen
Ingrediënten
1 limoen
1 rijpe verse mango
snuf gedroogde chilipeper uit de molen
1/4 teentje knoflook
2 el mayonaise
1 el olijfolie
1 tl vloeibare honing
1 zak gemengde sla
krulsla, radicchio, rucola etc.
1 grote stevige vleestomaat
2 verse vijgen
100 gr gerookte tonijn
dun gesneden
100 gr geitenkaas parels
handje gerookte amandelen
Bereiding
Dressing Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit. Schil de mango en snijd in stukken. Doe deze samen met het limoensap, chilipeper naar wens, knoflook, mayonaise, olijfolie en honing in een hoge kom en pureer tot een smeuïge dressing.
Tomaten, vijgen en amandelen Snijd de tomaat in stukken. Snijd de vijgen in dunne schijfjes. Hak de amandelen.
Borden opmaken Leg de gemengde sla op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Verdeel de stukken tomaat over de sla. Strooi de geitenkaasbolletjes erover. Giet de dressing erover. Garneer met plakjes vijg en gerookte tonijn. Werk af met gehakte amandelen en limoen zest.