Balsamico reductie Snijd een kleine sjalot doormidden. Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zacht, voeg de stukken sjalot toe en kook de azijn en suiker rustig in gedurende 15-20 minuten tot de siroop de dikte heeft van siroop. Verwijder de stukken sjalot en voeg wat zout en peper uit de molen toe.
Gesuikerde walnoten Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de walnoten toe en rooster ze ± 8 minuten totdat ze lekker gaan ruiken en licht verkleuren.
Voeg de suiker toe en bak ± 5 minuten totdat de suiker is gesmolten.
Voeg vervolgens de cayennepeper en een eetlepel water toe en bak de noten nog ± 5 minuten todat de walnoten z!n gekaramelliseerd. Laat de noten afkoelen op een stuk bakpapier
Bieten en appel Halveer de gekookte bieten en snijd elke helft in dunne plakken.
Was de appel goed want we gebruiken deze met schil. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd, eventueel met behulp van een mandoline, in dunne schijven.
Opmaken van de borden Bestrijk ieder bord met een streep balsamico reductie.
Leg op die streep stukjes biet. Plaats schijfjes appel tussen de bietjes.
Scheur de buffelmozzarella aan stukken leg die tussen de bietenpartjes.
Het wordt extra spectaculair als de buffelmozzarella roze kleurt door de bietensap!
Leg de gekaramelliseerde walnoten op de salade. Maal nog wat peper en zeezout uit de molen over het geheel en maak het perfecte plaatje af met kiemgroente.
Druppel wat olijfolie extra virgin over de salade.