lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15
Pittige mini frittata met een Oosters smaakje, gevuld met garnalen, koriander, pompoen en rode peper. Een borrelhapje om indruk mee te maken en klaar in een handomdraai....
Rode bietjes uit de oven, groene bimi en zwarte quinoa; een prachtig kleurenpalet op je bord.
Op smaak gemaakt met walnoten, gembersiroop en geitenkaas....
Hmmmm, smeuïge noedels met veel groente & garnalen en een echte authentieke Oosterse smaak. De eerste keer dat ik dit maakte kwamen herinneringen boven van de bami zoals ik die als kind at bij de plaatselijke Chinees. Dit is de eigentijdse gezonde versie....
Een kleurrijke salade met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers. Deze hebben een peperachtige smaak die je salade lekker veel pit geeft en een flamboyant uiterlijk....
Een frittata is een Italiaanse variant op een gevulde omelet. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Ik maak ze met allerlei soorten groente, verse kruiden en kaas, net wat er nog in huis is. Of ik maak ze 'a la Caprese' of 'a la Nicoise'....
Toen een goede vriendin mij recentelijk een mand met allerlei soorten paprika's kado gaf, wist ik het gelijk; die gaan in de Shakshuka! Shakshuka is heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten met paprika, tomaat en ei in de hoofdrol. Het is simpel maar oh zo lekker. ...
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten.
De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even...
Deze Thaise viskoekjes zijn favoriet bij mijn gasten. Ze zijn anders dan de viskoekjes bij de Thai omdat ik voor deze koekjes zalm gebruik. Ze zijn lekker als voorafje bij een Oosterse maaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. In het laatste geval kun je de koekjes ook iets kleiner maken....
Zo simpel kan het zijn. Gewoon een groene salade met gezonde ingrediënten, op smaak gebracht met een subtiel pittig zoete dressing. Lekker als lunch of bij een avondmaaltje met aardappeltjes en vis....
Er zijn heel veel variaties op de klassieke Italiaanse pasta puttanesca. Deze versie met glutenvrije tagliatelle is lekker pittig door de rode peper en snel te bereiden met tomato fritto....
Een hartig glutenvrij brood met olijven, feta, uitjes en pijnboompitjes. Lekker als lunch of als hartige snack tussendoor. Beleggen mag, maar is eigenlijk niet nodig....
Geen zin om lang in de keuken te staan maar wel zin om heerlijk te eten? Deze snelle oosterse tomatensoep met vis maak je in een handomdraai. Lekker voor lunch, maar ook lekker als avondmaaltje. ...
Een heerlijke salade voor de lunch. De halloumi zorgt voor de hartigheid, de peer is een fris zoete tegenhanger, een fijne match. De dille knoflook dressing doet wonderen......
Een Italiaanse tomatensoep waar ook veel andere groente in gaat; lekker voor de smaak en goed voor de dagelijkse portie vitamines. Ik maak deze soep om 'restjes weg te werken'. In dit recept gebruik ik venkel en wortel, maar als je andere groente hebt liggen - paprika, courgette om maar...
Een gezonde Italiaanse maaltijdsoep bomvol verse groente. Een ideaal gerecht als je voor een grote groep mensen kookt (sinterklaasavond, studentenhuis, kinderpartijtje - om maar eens wat te noemen). Serveer er (glutenvrij) stokbrood bij en je hebt een volwaardige maaltijd. En ook nog eens heel betaalbaar!...
Snel Italiaans maaltje met verse glutenvrije tagliatelle en spannende extra's: knapperig gebakken garnalen, pittige rode peper en een vleugje wodka!...
Studentenhuizen staan er niet om bekend bijzondere maaltijden te serveren. Tijdens een etentje bij een studievriend kreeg ik deze vegetarische moussaka voorgeschoteld. Een hele simpele, zonder vlees en zonder aardappelen. Maar oh zo lekker, om je vingers bij af te likken. Hij had echt de tijd genomen...
Hmmm, een klassieke Italiaanse pasta vongole maar dan glutenvrij en met lekker veel pit door de verse rode peper. Én met veel knoflook die wordt getemd door verse peterselie. ...
Een Italiaanse klassieker waar je ook wel eens trek in hebt als je glutenvrij eet. Met het aanbod glutenvrije pasta's kan dat inmiddels. So here we go!...
Een heerlijke paella met veel vis en zelfgemaakte sofrito, een mildzoete spaanse tomatensaus. Op z'n lekkerst als je ook de bouillon zelf bereid, maar kant en klare visbouillon is een goede snelle vervanger. ...
Melanzane alla Parmigiana, een verslavend lekkere Italiaanse klassieker. Ik at het voor het eerst bij Tilde, een studiegenootje met Napolitaanse roots. Ze leerde mij dat je met een paar simpele ingrediënten de heerlijkste gerechten kunt bereiden.
Ik heb veel variaties van dit gerecht gemaakt, van die van Sophia Loren, die...