Soort Gerecht Groentengerecht
Roze rijstnoedels met tofu, champignons, biet en mierikswortel
Veganistische roze rijstnoedels met gekonfijte zilveruitjes, gegrilde bietjes en gerookte tofu in een stoere Teriyaki marinade....
Veganistische Teriyaki spiesjes
Een veganistische Teriyaki spies met zilveruitjes, bietjes, tofu en kastanjechampignons....
Gegrilde romanesco met dadels, PX en gekarameliseerde uitjes
Een spannend gerecht met romanesco, PX sherry, dadels en gekarameliseerde uien. Prachtig van kleur en verrassend van smaak. ...
Met Tikka Marsala gevulde babypompoentjes uit de oven
Een verrassend gerecht; Hollandse baby pompoentjes gevulde met een vegetarische Indiase Tikka Marsala....
Lauwwarme bieten sinaasappelsalade met geitenkaas
Een heerlijke vegetarsiche glutenvrije salade met ingrediënten van Hollandse en Italiaanse bodem....
Furikake bospeentjes
East meets west, een spannende amuse met furikake en bospeen. Gemaakt in een handomdraai....
Pittige curry met bieten en yoghurt
Een pittige rode curry van bieten en pepers, gegarneerd met frisse yoghurt en sumak....
Harira met tomatenkaviaar en verse dadels
Een fijn veganistisch Marokkaans groentensoepje dat je zowel warm als koud kunt serveren. Een geweldige combinatie van hartig en een beetje zoet....
Salade met gegrilde nectarines, venkel en basilicumdressing
Zachte zoete zomerse nectarines. Maar dan gegrild en verwerkt in een vrolijke salade, samen met frisse venkel, zonnig mais en basilicumdressing....
Salade van roze rijst, gedroogd fruit, babyspinazie en radijsjes
Een contrastrijke salade in zowel kleur als smaak; zachte roze rijst en gedroogd fruit met een bite, frisgroene babyspinazie en knapperige rode radijsjes....
Fleurige salade met rode grapefruit, avocado en bloemen
Een fleurige salade met bloemen. Je kunt een gerecht enorm opvrolijken met bloemen. Voor deze salade gebruik ik Afrikaantjes....
Gegrilde halloumi en aubergine met honing en munt
Gegrilde aubergine en halloumi met extra veel smaak door een marinade van honing en munt. Een ideaal lunch gerecht als je eens iets anders dan brood wilt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan....
Hartige taart met courgettebloemen en cavolo nero
Een hartige taart met courgettebloemen, cavolo nero, ricotta en pecorino....
Zelfgemaakte groententofu
Een spectaculaire zelfgemaakte tofu, kleurrijk en extra smaakvol door de toegevoegde groenten.
Tofu (ook wel tahoe genoemd) is een eiwitrijk product van sojabonen, een ideale vervanger voor vlees....
Bietjes uit de oven met quinoa salade
Rode bietjes uit de oven, groene bimi en zwarte quinoa; een prachtig kleurenpalet op je bord.
Op smaak gemaakt met walnoten, gembersiroop en geitenkaas....
Salade Nicoise op doperwtenpuree
De klassieke Franse Salade Nicoise net even anders gepresenteerd op een puree van doperwten....
Hartige taart met groene groente en mascarpone
Knapperige hartige taart gevuld met bimi en groene asperges....
Herfstige Thaise curry met pompoen, aubergine en aardappel
Fluweelzachte groentes in een pittige curry. Deze vegetarische Thaise curry is rijkelijk gevuld met pompoen, aubergine, aardappel en gekookte eitjes.
Lekker om te serveren met basmati rijst....
Gevulde pompoentjes met gorgonzola
Pompoentjes uit de oven gevuld met pittige gorgonzola. Deze versie is gemaakt met Sweet Dumpling pompoentjes, herkenbaar aan de gestreepte schil en de zoete smaak. ...
Salade met Oost-Indische kers, venkel, tomaat en wortel
Een kleurrijke salade met bloemen en bladeren van de Oost-Indische kers. Deze hebben een peperachtige smaak die je salade lekker veel pit geeft en een flamboyant uiterlijk....
Plaatpizza met gegrilde groenten
Glutenvrije plaatpizza met gegrilde groente en pittige gorgonzola....
Laksa
Een vegetarische kerrie kokossoep, gevuld met groente en noedels. Een maaltijdsoep om mee te imponeren. Slurpen mag!...
Salade met gegrilde venkel en sinaasappel
Een kleurrijke salade van gegrilde venkel en paprika, gecombineerd met frisse sinaasappel en knapperige gem sla....
Frittata met groente, verse kruiden en kaas
Een frittata is een Italiaanse variant op een gevulde omelet. Het is de perfecte manier om restjes op te maken. Ik maak ze met allerlei soorten groente, verse kruiden en kaas, net wat er nog in huis is. Of ik maak ze 'a la Caprese' of 'a la Nicoise'....
Shakshuka
Toen een goede vriendin mij recentelijk een mand met allerlei soorten paprika's kado gaf, wist ik het gelijk; die gaan in de Shakshuka! Shakshuka is heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten met paprika, tomaat en ei in de hoofdrol. Het is simpel maar oh zo lekker. ...
Salade van rode rijst uit de Camargue
Al het lekkers uit de Camargue verwerkt in een maaltijdsalade; wilde rode rijst, fleur de sel, geitenkaas en veel verse groenten.
De rode rijst uit de Camargue doet qua structuur denken aan wilde rijst; het is een stevige korrel, maar de smaak is eerder nootachtig, Het vraagt even...
Quiche met pompoen, vijgen, roquefort en pecannoten
Een heerlijk gerecht omdat je huis er zo lekker van gaat ruiken. En dan hebben we het nog niet eens over de smaak van deze glutenvrije quiche... Zachte pompoen, hartige roquefort, knapperige pecannootjes en zoete vijgen. Yummie!...
Groene salade
Zo simpel kan het zijn. Gewoon een groene salade met gezonde ingrediënten, op smaak gebracht met een subtiel pittig zoete dressing. Lekker als lunch of bij een avondmaaltje met aardappeltjes en vis....
Boerenkool met emmental, rode ui en amandelen
Boerenkool zonder worst, melk of jus. Maar zeker zo lekker door de zoete uien, de kaas en de rooksmaak van de knapperige amandelen. Dit gerecht kost niet veel tijd en niet veel geld, lekker voor een doordeweekse winteravond....
Italiaanse tomaten groentesoep
Een Italiaanse tomatensoep waar ook veel andere groente in gaat; lekker voor de smaak en goed voor de dagelijkse portie vitamines. Ik maak deze soep om 'restjes weg te werken'. In dit recept gebruik ik venkel en wortel, maar als je andere groente hebt liggen - paprika, courgette om maar...
Ovenschotel met biet en roodlof
Kleur op het bord! Een makkelijk te maken ovenschotel met biet en roodlof in de hoofdrol. ...
Moussaka
Studentenhuizen staan er niet om bekend bijzondere maaltijden te serveren. Tijdens een etentje bij een studievriend kreeg ik deze vegetarische moussaka voorgeschoteld. Een hele simpele, zonder vlees en zonder aardappelen. Maar oh zo lekker, om je vingers bij af te likken. Hij had echt de tijd genomen...
Melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana, een verslavend lekkere Italiaanse klassieker. Ik at het voor het eerst bij Tilde, een studiegenootje met Napolitaanse roots. Ze leerde mij dat je met een paar simpele ingrediënten de heerlijkste gerechten kunt bereiden.
Ik heb veel variaties van dit gerecht gemaakt, van die van Sophia Loren, die...