Verse zalm, een bonte selectie aan groenten en een goede specerijenmix. De tajine doet de rest.
Meer dan 5 hours to make
4 personen
Geschikt voor Alle seizoenen seizoen
Ingrediënten
400grverse zalm zonder huid, in 4 moten
200grbloemkoolroosjes
200grpompoenblokjes
200grgroene asperges in stukken van ± 5 cm
250grroseval aardappels met schil, in plakjes
1grote witte ui gesnipperd
4teentjesknoflook geraspt
15grverse koriander
2grote tomaten
40mlolijfolie
50mlwater
1citroen
Specerijen
3tlRas el Hanout
1tlBaharat
1 1/2tlgemalen koriander
1tlpaprikapoedr pikant
1tlpaprikapoeder zoet
1/2tlcayennepeper
1/2tlzwarte peper fijn gemalen
1 1/2tlzout
Bereiding
Specerijenmix Schep alle specerijen in een kom en roer door. Je kunt ook kant en klare mixen kopen, maar zelf maken vind ik
leuker. Je kunt dan ook een beetje variëren: iets milder of iets pittiger, iets meer Baharat etc. Wat je lekker vindt.
Neem de helft van de specerijen uit de kom en zet apart.
Voeg aan de overgebleven specerijen 20 ml olie toe, roer goed door.
Rasp de knoflookbol en voeg de helft toe.
Hak de koriander inculsief de steeltjes f!n. Voeg de helft toe aan het
mengsel.
Roer alles goed door elkaar. Voeg de zalm toe en marineer tenminste 4 uur.
Zalm marineren Voeg aan de overgebleven specerijen 20 ml olie toe, roer goed door.
Rasp de knoflookbol en voeg de helft toe.
Hak de koriander inculsief de steeltjes f!n. Voeg de helft toe aan het mengsel.
Roer alles goed door elkaar. Voeg de zalm toe en marineer tenminste 4 uur.
Samenvoegen Hak de tomaten in blokjes.
Verwarm de resterende 20 ml olie in de tajine.
Bak de groenten, aardappelen, de rest van koriander, knoflook en de apart gehouden specerijen kort aan.
Leg de zalm er bovenop. Leg daarop de tomaten. Voeg het water toe.
Doe de deksel op de tajine en verhit 5 minuten op hoog vuur totdat het goed pruttelt.
Laat daarna nog 60 minuten op een lage stand garen. (3 of 4) met de deksel op de tajine.
Werk af met schijfjes citroen.
Tips
Voor een FODMAP versie laat je de ui en knoflook achterwege.