Zalmtartaartje met wakame, avocado, limoen en wasabi kaviaar
Feestelijke zalmtartaartjes op een bedje van wakame en pittige avocado salade gegarneerd met frisse limoenmayonaise en wasabi kaviaar.
30 min to make
2 personen
Geschikt voor Alle seizoenen seizoen
Ingrediƫnten
150grverse zalm zonder huid, sashimi kwaliteit
1avocado
2elmayonaise
1tlwasabi
1limoen
4tlwasibi kaviaar
Bereiding
Zalm Spoel de zalm af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
Verwijder eventuele graten. Laat de zalm in de koelkast goed drogen.
Avocado Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil een snijd in kleine blokjes.
Vermeng de blokjes met de helft van de mayonaise en de wasabi.
Limoen mayonaise Boen de limoen goed schoon en rasp de schil.
Snijd een plakje per couvert voor de garnering.
Meng de overgebleven mayonaise met de limoen zest.
Zalm vervolg Neem de zalm uit de koelkast en snijd deze in kleine blokjes.
Pers de overgebleven limoen uit en meng dit door de zalm.
Bord opmaken Plaats de pasring op een bord en vul met de helft van de wakame. Druk goed aan.
Leg daarop de helft van het avocadomengsel en druk ook goed aan.
Vervolgens leg je de helft van de zalm op de avocado, druk ook voorzichtig aan en strijk glad.
Daarover smeer je een laagje limoenmayonaise.
Garneer met een schijfje limoen en de wasabi caviaar en klaar is je zalmtartaar.
Herhaal deze stap voor de tweede portie.