Ingrdiënten
- stukje gember
- 2 el rode curry
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml visbouillon
- 1 pakje tomato fritto
- 2 el vissaus
- 2 el zoute chilisaus
- 2 bosuitjes in ringen
- 1 stukje kabeljauw
- 100 gram rivierkreeftjes
- 125 gram taugé
- handje sperziebonen
- 1 rode peper
- 2 takjes verse koriander
- 2 el olie
Benodigdheden
Soeppan
Bereiden
Snijd de gember fijn en pers de knoflook uit.
Verhit een beetje olie in de soeppan en bak daarin zachtjes de gember, knoflook en rode curry.
Kook ondertussen de sperzieboontjes gaar in ± 5 minuten.
Giet de kokosmelk, visbouillon, de tomato fritto, vissaus en chilisaus in de soeppan.
Laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Snijd de kabeljauw in stukjes en laat 5 minuten meegaren in de soep.
Voeg de rivierkreeftjes, taugé, bosuitjes en de boontjes toe.
Schep de soep in kommen en garneer met wat ringetjes rode peper een blaadjes koriander.