lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 PARADE DES AMUSES | Chef Ernst

PARADE DES AMUSES

Hapjes-eten

Het is heerlijk om aan een mooi gedekte tafel te eten en van een mooi één-, twee- of driegangenmenu (of meer!) te genieten. Maar zeker zo leuk vind ik het om een aaneenschakeling van kleine fijne hapjes (amuses) te eten.
Hapjes gemaakt van laatste restjes die ik nog heb liggen. Diverse kleine hapjes in plaats van ėėn grote hoofdmaaltijjd omdat ik gewoonweg niet kan kiezen. Hapjes omdat het gewoon zo gezellig is een avond lang te tafelen zonder aan tafel te zitten en zwaar te tafelen.
Ik heb veel kookboeken, maar de hoofdstukken met hapjes zijn spaarzaam en gaan vaak over brood met dips. Heerlijk, maar ik serveer ook graag hapjes aan mijn gasten waarvoor ze zelf niet hoeven snijden, zagen of beleggen. De gast is koning! Oftewel fingerfood, one bites, kleine minigerechtjes op een lepel of schaaltje, in een glaasje.

Een smakelijk partijtje

Een feestje is niet compleet zonder lekkere hapjes. Verrassende smakelijke lekkernijen waarmee je je gasten verwendt en tegelijkertijd een beetje imponeert. Niets dankbaarders dan blije mensen die genieten van een ‘parade des amuses’ die je serveert. Zij genieten, jij incasseert complimentjes en smikkelt ondertussen zelf lekker mee.

Een diner voor meer gasten dan je tafel groot is

Voor iedereen die wel eens meer gasten wil uitnodigen dan waaraan de eettafel plaats biedt of waarvoor de voorraad borden en bestek niet toereikend is; een ‘parade des amuses’ de ideale oplossing.
Serveer hapjes in kleine kommetjes, schaaltjes etc. op een dienblad aan je gasten en verras ze ieder kwartier of half uur met een nieuw hapje. Iedereen kan zittend of staand eten, binnen of buiten. Geen lopend buffet waarbij iedereen zichzelf bedient, maar een opeenvolging van traktaties die jij je gasten gedurende de hele middag of avond serveert.

Inspiratie

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van amuses. Laat het je inspireren! En heel goed smaken vooral.

Appetizer Minitortilla aubergine honing cabrales
Minitortilla aubergine aardappel honing cabrales

Minitortilla met aubergine, aardappeltjes,  honing en Cabrales.
Recept

recept Chef Ernst amuse visballetjes parmezaan tomatensaus
Chef Ernst amuse visballetjes parmezaan tomatensaus

Diner uit een potje; hoofdgerecht.
Kabeljauwballetjes in tomatensaus, met olijfjes, kappertjes en Parmezaanse kaas.

Chef Ernst amuse van groene salade met appel, druif en macarons
Chef Ernst amuse van groene salade met appel, druif en macaron

Diner uit een potje; tussengerecht.
Salade van groene groente en groen fruit, gegarneerd met macaron.

Chef Ernst Amuse meloensoep met feta in een potje
Chef Ernst Amuse meloensoep feta Oost-Indische kers

Diner uit een potje; voorgerecht.
Koude meloensoep gegarneerd met geitenkaas, basilicum en Oost-Indische kers.

Chef Ernst amuse van aubergine met gember sesam mirin
Chef Ernst amuse van aubergine met gember sesam mirin

Gegrilde aubergines met gember, sesamzaadjes, tamari en mirin.

Vietnamese rolletjes met krab, biet, rijst, wortel, munt en wasabimayonaise.

Furikake worteltjes met wasabimayonaise door Chef Ernst
Furikake worteltjes met wasabimayonaise door Chef Ernst

Bospeentjes met furikake en wasabimayonaise.
Recept

Hariri soep tomatenkaviaar dadel recept amuse Chef Ernst
Hariri tomatenkaviaar dadel recept amuse Chef Ernst

Hariri; een Marokkaans groentesoepje met tomatenkaviaar en verse dadels.
Recept.

Avocado limoen soep met Puy linzen en munt.

Vegan Teriyaki met Chioggia biet, tofu, zilveruitjes en kastanjechampignons.

Viskoekjes van zalm met koriander, rode peper en bosuitjes.
Recept.

Messabecha gegarneerd met pijnboompitten, linzen en peterselie.

Soepje van pastinaak, peer en kerrie gegarneerd met feta en bieslook.
Recept.

Salade van 3 soorten biet, Granny Smith appels, buffelmozzarella, walnoten en en balsamico.
Recept.

Druiven ingepakt in geitenkaas en diverse toppings.
Recept.

groentetuintje van baby groente
vegetarisch groentetuintje met minigroente en saus gribische op olijvenaarde

Groentetuintje met minigroente in aarde van olijf en daaronder een saus gribische.

glutenvrije cake van amandelmeel en parmezaanse kaas
glutenvrije cake van amandelmeel en parmezaanse kaas gegarneerd met olijvenjam

Amandelcakeje met Parmezaanse kaas en olijvenjam.

gevulde courgettebloemen uit de oven
voorgerecht of hapje gevulde courgettebloemen uit de oven

Gevulde courgettebloemen uit de oven.

soep van avocado spinazie limoensap
hapje of voorafje soepje van avocado spinazie limoensap

Fris avocadosoepje met limoen, spinazie en bloemen of cress.

salade in een glaasje
salade rivierkreeftjes avocado wasabikaviaar

Salade met rivierkreeftjes, avocado en wasabikaviaar.

cake parmesaanze kaas olijven
amuse glutenvrij cake kaas olijven

Hartige cakejes van amandelmeel, Parmezaanse kaas en olijven, gegarneerd met rode uienchutney en cress.

amuse van gegrilde gamba op ene rozemarijn takje
gamba op een spiesje van rozemarijn

Gamba’s gemarineerd in olijfolie, citroenzest, knoflook en rode peper, gegrild op een rozemarijntakje. | recept.

koude soep van komkommer en druiven gegarneerd met bloemen
koud soepje van komkommer en druiven gegarneerd met afrikaantjes

Koude soep van komkommer, druiven, avocado en amandelen, gegarneerd met blaadjes van afrikaantjes.

amuse van vijg sla hazelnoten en gerookte tonijn
amuse van vijg en gerookte tonijn

Salade met verse vijgen, gerookte tonijn en hazelnoten.

amuse romig soepje van paddestoelen en knolselderij
amuse soepje van paddestoelen en knolselderij

Soepje van knolselderij en bospaddestoelen.

amuses zalmbonbon met pistache en rode ui
amuse zalmbonbon met pistache

Zalmbonbon met gevuld met mascarpone pistache creme, geserveerd met zure rode uitjes.

amuses gamba met wasabi
amuse gamba met wasabi

Pittige gamba’s met een dip van wasabi en knoflook cress.

Chef Ernst Oosterse garnaal pompoen minifrittata amuse solo
Chef Ernst Oosterse garnaal pompoen minifrittata amuse solo

Oosterse mini frittata met koriander, garnaal en rode peper | recept.

arancini van risotto rijst en mozzarella
arancini van risotto rijst mozzarella en basilicum

Arancini met risotto, zongedroogde tomaat, mozzarella en basilicum.

glutenvrij hartige cakejes van amandelmeel en zoete rode pepperdrops
glutenvrij hartig cakeje van amandelmeel en zoete rode peperdrops

Hartig cakeje van amandelmeel gevuld met zoete pepertjes.

Gevulde Medjool dadel met geitenkaas, honing, rozemarijn en een pecan nootjes.

Hartig koekje van parmezaanse kaas met zaden en pitten.

MENU

Back to Top