20 minuten
15 stuks
Druiven in een jasje van geitenkaas met een kleurige smakelijke dip. Een verrassende amuse.

Ingrediënten

  • 15 druiven, pitloos
  • 250 gram zachte geitenkaas met honing
  • 2 el roze peperkorrels
  • verse bieslook
  • 1 el nigellazaad
  • 1 el wasabi sesamzaad
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 el gevriesdroogde frambozen

Dit is nog eens een leuke manier om je gasten te ontvangen en te verrassen. Een amuse met een hartige buitenkant en een zoete binnenkant.

Bereiden

Kneed de verse geitenkaas soepel en  verdeel in 15 porties.
Maak een dun plakje van een portie geitenkaas en bekleed de druif daarmee zodat deze helemaal is bedekt.
Herhaal dit bij de overige druiven.

Vermaal de roze peperkorrels in de vijzel. Knip met een schaar de bieslook in hele kleine stukjes.  Meng door de roze peper.

Meng in een kommetje nigellazaadjes met de wasabi-sesamzaadjes.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en verkruimel het schaafsel. Verkruimel ook de gevriesdroogde framboosjes en hussel door het amandelmengsel.

Wentel steeds 5 kaasballetjes door één van de paneermengsels. Laat opstijven in de koelkast.
Snijd de balletjes voor het serveren doormidden. Of juist niet als je je gasten wilt verrassen!

Je kunt ook andere ingrediënten gebruiken om te dippen; gehakte pistachenootjes,  nigellazaad, andere kleuren sesamzaad, etc. Wees creatief.

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top