lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Salade van bietjes, appels, walnoten en buffelmozzarella
60 min.
4 pers.
Alle smaken en kleuren zijn vertegenwoordigd in deze prachtige salade waarin biet, appel, buffelmozzarella, balsamico en walnoot de hoofdrol spelen.

Ingrediënten

  • 100 ml balsamico azijn
  • 50 gram suiker
  • 1 kleine sjalot
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram rietsuiker
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2 grote gekookte rode bieten
  • 2 Granny Smith appels
  • 1 bol buffelmozzarella
  • handjevol kiemgroente
  • peper en zout uit de molen

Een prachtig voorgerecht om een groots diner mee te beginnen. Rode bietjes, groene appeltjes, witte kaas, bruine noten. Die kleuren, die smaken, eetlustopwekkend!

Benodigdheden

Bakpapier
Mandoline (optioneel)

Bereiden

Begin met het maken van de balsamicoreductie.
Snijd een kleine sjalot doormidden. Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zacht, voeg de stukken sjalot toe en kook de azijn en suiker rustig in gedurende 15-20 minuten tot de siroop de dikte heeft van siroop. Verwijder de stukken sjalot en voeg wat zout en peper uit de molen toe.

Maak nu de gesuikerde walnoten.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg de walnoten toe en rooster ze ± 8 minuten totdat ze lekker gaan ruiken en licht verkleuren. Voeg de suiker toe en bak ± 5 minuten totdat de suiker is gesmolten.
Voeg vervolgens de cayennepeper en een eetlepel water toe en bak de noten nog ± 5 minuten todat de walnoten zijn gekaramelliseerd. Laat de noten afkoelen op een stuk bakpapier.

Snijd de gekookte bieten in kleine partjes.
Was de appel, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd, eventueel met behulp van een mandoline, in dunne schijven.

Opmaken

Bestrijk ieder bord met een streep balsamico reductie.
Leg op die streep stukjes biet. Plaats schijfjes appel tussen de bietjes.
Scheur de buffelmozzarella aan stukken leg die tussen de bietenpartjes. Het wordt extra spectaculair als de buffelmozzarella roze kleurt door de bietensap!
Leg de gekaramelliseerde walnoten op de salade. Maal nog wat peper en zeezout uit de molen over het geheel en maak het perfecte plaatje af met kiemgroente.

Vegetarische glutenvrije salade

Chef Ernst
MENU

Back to Top