45 min
2
Deze Thaise viskoekjes zijn favoriet bij mijn gasten. Ze zijn anders dan de viskoekjes bij de Thai omdat ik voor deze koekjes zalm gebruik. Ze zijn lekker als voorafje bij een Oosterse maaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. In het laatste geval kun je de koekjes ook iets kleiner maken.

Ingrediënten

  • 2 stukken zalm
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 20 gram verse koriander
  • 2 el rode currypasta
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 el olie om in te bakken
  • 2 el zoetzure chilisaus

Benodigdheden

keukenmachine of staafmixer

Bereiden

Snijd ze zalm in stukken. Verwijder de harde stelen van de koriander.
Snijd de bosuitjes en de rode peper in stukjes. Houd je van pittig, dan laat je de zaadjes van de peper zitten, anders verwijder je de zaadjes.
Halveer de limoen en rasp de schil van een halve limoen. Pers een beetje sap uit deze helft. Snijd de overige helft in twee partjes.

Doe de zalm, koriander, bosuitjes en rode peper in de keukenmachine en voeg de rode curry toe. Voeg de vissaus, de limoen zest en een beetje limoensap toe. Maal totdat er en grove mix ontstaat.

Draai 8 ballen van het mengsel. Laat deze een half uurtje opstijven in de koelkast.
Druk de ballen daarna plat. Verhit olie in een koekenpan en bak de viskoekjes ± 2 minuten per kant totdat ze licht gekleurd zijn.

Serveer met een partje limoen en zoetzure chilisaus.

Recept-viskoekjes-Chef-Ernst

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst

Back to Top