Ingrediënten
- 175 gram pizzabodemmix, glutenvrij (b.v. Bauckhof)
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- handvol basilicum
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine (gele) courgette
- 100 gr groene asperges
- 100 gr gorgonzola
- peper en zout uit de molen
- olijfolie
Benodigdheden
Contractgrill
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Bereiden
Begin met het bereiden van de tomatensaus dan heeft deze de tijd om op smaak komen.
Snipper de sjalotten. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak de sjalotjes op laag vuur. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de sjalotten. Laat 5 minuten zachtjes garen.
Voeg de gepelde tomaten en de basilicum blaadjes toe. Laat minimaal een kwartier zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Warm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine en courgette in plakken van ± 3/4 cm.
Vet de platen van de contractgrill lichtjes in met olie en verwarm voor.
Grill de plakken aubergine en courgette tot lichtbruine grillstrepen zichtbaar zijn.
Blancheer de groene asperges 1 minuut in zacht kokend water.
Bereid het pizzadeeg volgens de beschrijving op de verpakking.
Leg een vel bakpapier op je werkblad en bestrooi het met een beetje pizzameel.
Rol het deeg uit op het papier tot een dunne bodem van ± 20 x 30 cm.
Plaats het papier met de pizzabodem op de bakplaat.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
Beleg de saus met de aubergine, courgette en asperges.
Verkruimel de gorgonzola over de groente.
Bak de pizza 20 minuten in de oven.