Ingrediënten
- 2 forellen
- 1 rode peper
- 1 stukje verse gember
- 1 klein bolletje knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 2 sjalotten
- 1 zakje babyspinazie
- 1 el tamari
- 2 el olie om in te bakken, bv. rijstolie
- 1 el sesamolie
- wit sesamzaad
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Bereiden
Spoel de forellen goed af en dep ze droog met keukenpapier. Laat verder goed drogen in de koelkast.
Verwarm de oven op 200 graden.
Maak eerst de vulling voor de forellen.
Halveer een rode peper, verwijder de zaadjes (of juist niet als je van pittig houdt!) en hak deze fijn. Schil de gember en snij fijn. Pel de knoflook en pers uit. Snij de rode puntparika in kleine stukjes en de sjalotten in ringen.
Verwarm olie die geschikt is om in te bakken, b.v. rijstolie, in een koekenpan en fruit zachtjes de rode peper, gember en sjalotjes. Voeg na 5 minuten de paprika en de knoflook toe. Bak deze een paar minuutjes mee op laag vuur (anders wordt de knoflook bitter) en haal dan de pan van het vuur. Schep de babyspinazie en tamari door het mengsel in de koekenpan.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie en leg de forellen erin. Bestrijk de huid van de forellen rondom met sesamolie. Vul de forellen met het groente mengsel. Strooi sesamzaad over de huid van de forellen en plaats dan de schaal in de oven.
Bak vervolgens de vis in ± 15 minuten gaar.
Lekker met een kommetje basmati rijst!