Ingrediënten
- 250 gr basmatirijst
- 1 rode puntpaprika
- 3 bosuitjes
- 1 stuk Black Forest tofu
- 1/4 komkommer
- 1 avocado
- 2 el veganistische mayonaise
- 1 tl Sriracha
- 1 el zwart sesamzaad
- 2 el kiemen
- olijfolie om in te bakken
Voor deze Buddha bowl gebruik ik Black Forest tofu van Taifun, een gerookte tofu gemaakt met tamari, een gluten-vrije sojasaus. Samen met basmati rijst, veel soorten groente en een spicy vegan mayo is het een heerlijke maaltijd.
Bereiden
Bereid de rijst volgens de aanwijziging op de verpakking en laat afkoelen.
Was de paprika, verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd ook de bosuitjes in ringetjes.
Bak de paprika samen met het witte* gedeelte van de bosuitjes in een beetje olijfolie totdat de groente zacht is.
Haal uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de tofu in blokjes en bak in een beetje olijfolie totdat de tofu knapperig is. Zet apart en laat afkoelen.
Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze ook in blokjes.
Snijd het groene gedeelte van de bosui in ringetjes.
Meng de sriracha met de veganistiche mayonaise. Ik gebruik de vegan mayo van Jean Bâton. Heel lekker én betaalbaar.
Doe de avocado, komkommer en bosuitjes in een kom en roer de Sriracha-mayonaise erdoor.
Verdeel de rijst over 2 kommen.
Garneer rondom met de groente en leg de tofublokjes in het midden.
Bestrooi met zwart sesamzaad en garneer met kiemen.
* Voor een FodMAp arm dieet het witte gedeelte van de bosui niet gebruiken.