Ingrediënten
- 200 gram superverse tonijn
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
- 1 tl witte sesamzaadjes
- 1/4 tl oregano
- 4 takjes rozemarijn
- olijfolie
- balsamico azijn
- 1 el pijnboompitten, geroosterd
Dat je een geen kale houten prikker gebruikt voor een spiesje maar een takje waar de naaldjes nog aan zitten. En dat zo’n takje dan ook nog eens een heerlijke smaak geeft aan de vis die je op het takje rijgt.
Je zou er maar op komen. Wat een briljant idee.
Benodigdheden
Contactgrill
Bereiden
Meng in een diep bord de zwarte en witte sesamzaadjes en de oregano. Maal naar wens wat zout en peper bij het mengsel en roer goed door elkaar.
Snijd de tonijn in blokjes van 2,5 x 2,5 cm.
Druk van ieder blokje 2 kanten in het mengsel.
Rijg 2 blokjes aan een takje rozemarijn.
Bestrijk de contactgrill met olijfolie.
Grill de spiesjes op de zijdes waar geen mix zit.
Niet te lang grillen! De tonijn mag lekker rosé blijven, dus bij een hete grill is 2 x 30 seconden wel voldoende.
Leg de spiesjes op een schaal en besprenkel met extra olijfolie en balsamico azijn. Bestrooi met pijnboompitten en eventueel wat extra zout en peper.