Ingrediënten
- 1 verse mango (of diepvriesstukjes)
- 1 limoen
- gedroogde chilipeper
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 2 el mayonaise, bij voorkeur Kewpie!
- 1 el goede olijfolie
- 1 tl vloeibare honing
- 1 zak gemende salade (krulsla, radicchio, rucola etc.)
- 2 grote stevige (vlees)tomaten
- 4 vijgen
- 100 gram gerookte tonijn carpaccio
- 100 gram geitenkaasparels
- handje gerookte amandelen
Da’s makkelijk scoren!
Benodigdheden
Fijne rasp
Citroenpers
Staafmixer
Bereiden
Begin met het maken van de dressing.
Rasp de schil van de limoen. Halveer de limoen en pers uit.
Schil de mango en snijd in stukken. Doe deze samen met het limoensap, chilipeper naar wens, knoflook, mayonaise, olijfolie en honing in een hoge kom en pureer tot een smeuïge dressing.
Snijd de tomaten in stukken.
Snijd de vijgen in dunne schijfjes.
Hak de amandelen.
Leg de gemengde sla op een grote schaal of verdeel over 4 borden. Als je de salade als hapje maakt verdeel je de sla over 12 schaaltjes.
Verdeel de stukken tomaat over de sla. Strooi de geitenkaasbolletjes erover. Giet de dressing erover.
Garneer met plakjes vijg en gerookte tonijn. Werk af met gehakte amandelen en limoen zest.
¡Hecho!
Op vakantie bereid ik graag een maaltijd op de hotelkamer. In Spanje zijn de tomaten en mango’s zo sappig, dat er geen staafmixer aan te pas hoeft te komen. In 10 minuten zet ik deze heerlijke maaltijdsalade op tafel op ons balkon aan zee met uitzicht op de ondergaande zon.