Ingrediënten
- 1/2 citroen
- 4 el olijfolie extra virgine
- peper en zeezout uit de molen
- 1 kropje romaine sla
- 1/2 komkommer
- 4 vleestomaten
- 1 rode paprika
- 1 groene peper
- 10 radijsjes
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 40 gram platte peterselie
- 10 gram verse munt
- 200 gram hüttenkäse
- za\\\'atar
Als het zomers warm is en je niet veel tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan, maar je wel zin hebt in een frisse lichte maaltijd, dan is deze salade ideaal.
Benodigdheden
Citruspers
Glazen potje
Mandoline (optioneel)
Bereiden
Begin met het maken van de dressing.
Pers de citroen uit. Giet de olijfolie in het potje. Voeg het citroensap toe.
Maal naar smaak zeezout en peper boven het potje.
Deksel erop, goed schudden en klaar is de dressing.
Was de sla en dep goed droog. Snijd in brede repen.
Was de overige groenten. Snijd de komkommer, tomaten en paprika in kleine blokjes.
Verwijder de pitjes uit de groene peper en snijd in dunne ringen. Snijd de radijsjes en olijven in dunne plakjes.
Schaaf flinterdunne ringen van de ui. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline maar kan ook gewoon met een mes.
Hak de peterselie en munt fijn.
Opmaken
Hussel alle groentes een kruiden door elkaar in een grote schaal.
Schenk de dressing over de salade. Schep de hüttenkäse over de salade en bestrooi deze rijkelijk met za’atar.