60 min
6 tot 12
Een romige koud geserveerde soep van avocado, limoen en babyspinazie.

Ingrediënten

  • 6 stuks avocado
  • 2 limoenen
  • 300 ml groentebouillon
  • 4 el rijstazijn
  • 4 el vlierbloesemsiroop
  • 15 gram verse koriander
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 blikje linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 sjalotje
  • 1 jalapeno peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • schaafijs
  • een paar takjes munt
  • klein bakje kiemen

Een romig fris groen soepje waarmee je punten scoort bij je gasten. Deze wordt koud geserveerd, dus is goed voor te bereiden.
Je kunt de soep serveren in een glaasje, maar het is wel zo spectaculair om de avocado zelf te gebruiken als ‘servies’. Je houdt dan soep over, maar die is de volgende dag nog net zo lekker én nog steeds groen door het zuur van de limoen.

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine
Fijne rasp
Glazen potje
Kommetjes

Bereiden

Snijd de bovenkant van de avocado en haal er voorzichtig het vruchtvlees en de pit uit zonder de bruine schil te beschadigen.

Was de limoenen en rasp de schil er af. Pers de limoenen uit.
Verwijder de steeltjes van de koriander.

Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom of in een keukenmachine en voeg het sap en de rasp van de limoenen toe.
Giet de koude bouillon erbij, evenals de rijstazijn en de vlierbloesemsiroop. Voeg ook de babyspinazie en de verse koriander toe.
Pureer het geheel met een staafmixer in een kom of in de keukenmachine.
Proef de soep en voeg naar wens zout en peper toe.
Schep de soep in een schenkkan zodat je straks de soep makkelijk in een avocado of glaasje kunt gieten.

Laat de linzen uitlekken en doe ze in een schaal.
Hak het sjalotje heel fijn, evenals de jalapeno peper. Voeg bij de linzen.
Maak een dressing. Schenk de olijfolie en azijn in een klein glazen potje. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schud goed door elkaar. Giet de dressing over de linzen en schep om.

Vul kommetjes met geschaafd ijs.
Neem een lege avocado en schep er wat van het linzenmengsel in.
Schenk avocadosoep in de avocado. Zet de avocado in het kommetje met ijs.
Garneer de soep met munt en kiemen. Of een viooltje als het seizoen daar is!

FacebookTwitterPinterestEmail
Chef Ernst
MENU

Back to Top