Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 450 gr boerenkool uit de diepvries
- 4 rode uien
- 75 gr gerookte amandelen
- 100 gr emmental
- 4 tl pittige mosterd
Benodigdheden
Pureestamper
Bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar met een beetje zout.
Bereid de boerenkool in de magnetron volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de boerenkool gaar is, deze niet afgieten maar in het vocht laten staan. Het vocht maakt de boerenkool lekker smeuig.
Snijd ondertussen de rode uien in stukjes en bak ze 10 minuten op laag vuur in olijfolie tot ze lekker zacht en zoet zijn.
Hak de amandelen in stukken en snijd de kaas in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af, pureer met de stamper. Voeg de boerenkool inclusief het kookvocht toe en stamp door elkaar.
Voeg de noten, uien, kaas en mosterd toe en roer door elkaar.
Klaar is kees en smullen maar.