Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 250 gram verse tonijn
- rode mojo, bij voorkeur extra spicy
- gepofte quinoa
- een paar blaadjes verse dragon
- een paar kleine blaadjes verse basilicum
- extra vergine olijfolie geschikt voor bakken
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- 2 teentjes knoflook
- optioneel bonito flakes
Ieder jaar bezoek ik Valencia, een stad met de beste ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Zee met uitgestrekte stranden, oude en nieuwe cultuur, indrukwekkende architectuur, fijne winkels en vooral hele goede restaurants! Een paradijs voor culifreaks. Naast alle sterrenrestaurants (waar je heel betaalbaar kunt lunchen!) zijn er goede tapasbars, is vegan en glutenvrij eten nergens een probleem en dan al die mercadona’s…
Tijdens mijn laatste bezoek at ik een heerlijk gerechtje met superverse bonito, heel lokaal, want die zwemmen daar gewoon voorbij in de zomer.
Thuis heb ik een vergelijkbaar gerechtje gemaakt, maar dan met Albacore tonijn (witte tonijn), ook lekker!
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Alufolie
Bereiden
Begin met het bereiden van de aubergine. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Halveer de aubergine in de lengte en leg de helften in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met zeezout, peper en geperste knoflook. Besprenkel met olijfolie.
Schakel de grill functie van de oven in en grill de aubergine helften 10 minuten totdat ze beginnen te verkleuren. Haal de schaal uit de oven en schakel weer naar de stand verwarmen op 200 graden. Wikkel de aubergines in folie en leg ze nog 45 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven, verwijder de folie en laat ze even afkoelen. Lepel het vruchtvlees uit de schil.
Snijd de tonijn in blokjes en bak ze kort in hete olijfolie.
Borden opmaken
Leg op ieder bord flarden aubergine. Leg daarop stukjes tonijn.
Spuit er toefjes rode mojo op, of trek mooie strepen.
Strooi er gepofte quinoa over.
Werk af met kleine blaadjes basilicum en dragon blaadjes en optioneel met bonito flakes.
