East meets west, een spannende amuse met furikake en bospeen. Gemaakt in een handomdraai.
Ingrediënten
- 1 bos bospeentjes, zo dun mogelijk
- 1 bakje furikake
- 100 ml (biologische) mayonaise
- wasabipasta
Furiwat? Furikake! Het is een smakelijk Japans strooisel met o.a. gedroogde groenten als wortel, nori (gedroogd zeewier), sesamzaad, zout en bonito vlokken (Katsuobushi – flinterdunne schaafsels van gerookte, gedroogde en gefermenteerde bonito-tonijn).
In Japan gebruiken ze het als topping op een salade, bij vis en over gekookte (sushi)rijst.
Hier gebruiken we het in combinatie met knapperige verse bospeentjes!
Benodigdheden
Kwastje
Bereiden
Knip het loof van de bospeentjes maar laat een stukje groen zitten.
Was de peentjes en droog ze goed.
Meng de mayonaise met wasabi.
Doe de furikake in een diep bord.
Bestrijk een peentje met mayonaise en rol deze daarna door de furikake.
https://chefernst.nl