Ingrediënten
- 4 kleine peertjes
- 125gr geitenkaas met honing
- 75 gr creme fraiche
- citroensap
- 75 gr pecan noten
- 100 gr cavolo nero
- honing
- olijfolie
- zout en zwarte peper uit de molen
- verse basilicum
Benodigdheden
Bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd iedere peertje in 3 plakken. Bestrijk alle vlakken met een beetje honing.
Leg de plakken op een stukje bakpapier en verwarm 8 minuten in de oven.
Klop de geitenkaas los met de creme fraiche en een beetje citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de pecannoten in een koekenpan tot ze licht verkleuren. Hak de noten in stukken.
Verwarm een beetje olijfolie in de koekenpan.
Bak de cavolo nero kort op hoog vuur tot de bladen knapperig zijn.
Maak stapeltjes. Begin met een het onderste gedeelte van de peer, leg daarop wat gebakken cavolo nero, een flinke schep geitenkaas en wat pecannoten. Herhaal dit nog een keer en leg het bovenste gedeelte van de peer bovenop.
Verwarm de gelaagde peertjes nog 4 minuten in de oven zodat de kaas een beetje smelt.
Maak de borden op. Zet de peertjes voorzichtig op de borden en garneer met blaadjes basilicum.