Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (±700 gr)
- 1 sjalotjes
- 1/2 venkel (±100 gr)
- 1 teen knoflook
- 4 takjes verse tijm
- chilivlokken
- 10 (gele) snacktomaatjes
- 1 bosui
- 75 gr pittige gorgonzola
- 10 gr pompoenpitten
- zout
- olijfolie
Benodigdheden
Ovenschaal
Bakpapier
Bereiden
Warm de oven voor op 180 graden.
Was de pompoentjes. De schil is ook eetbaar, dus zorg dat deze goed schoon is.
Halveer de pompoentjes en verwijder de zaden en draden.
Leg de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat met de schil naar boven.
Gaar de pompoentjes in de oven tot ze zacht zijn, ± 30 minuten.
Maak ondertussen de vulling.
Snipper de sjalot en de venkel en fruit lichtjes in olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg bij de sjalotten en venkel. Ris de blaadjes van de takjes tijm en fruit samen met de chilivlokken zachtjes mee.
Halveer de tomaatjes en snijd de bosui in ringetjes. Voeg de tomaatjes, bosui en de gorgonzola toe en indien gewenst een snufje zout.
Haal de pompoentjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
Schep het zachte vruchtvlees uit de pompoen uit en schep het vruchtvlees door de rest van de het mengsel.
Vul de pompoenhelften en zet nog even 5 minuten in de oven zodat de kaas goed snelt.
Garneer met pompoenpitten.