lessphp fatal error: expecting number: failed at `t "variables.less"; ` /var/www/vhosts/chefernst.nl/httpdocs/wp-content/themes/saltandpepper/less/bootstrap.less on line 15 Goudbaars in rauwe tomatensaus
20 min.
4 pers.
In een handomdraai een spectaculair gerecht op tafel zetten? 'Vis met salade' klinkt simpel maar op deze manier bereid oogt en smaakt het haute cuisine.

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gr rucola
  • 15 gr platte peterselie
  • 15 gr dille
  • 1 groene peper
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 4 goudbaarsfilets met huid
  • 2 el olie om in te bakken
  • 100 ml yoghurt
  • peper en zeezout uit de molen

Krokant gebakken goudbaars in een frisse saus van rauwe tomaten met wat sla, verse kruiden en yoghurt erbij. Het klinkt simpel – vis met salade – en dat is het in weze ook. Maar de smaak is onovertroffen! Een heerlijk licht maaltje voor een warme zomerdag, of als lunchgerecht het hele jaar door.

Benodigdheden

Staafmixer
Mandoline (optioneel)

Bereiden

Begin met het maken van de tomatensaus.
Snijd de vleestomaten in grote stukken en doe ze in een hoge mengkom. Voeg zout en peper toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Klaar is je tomatensaus, hoe snel én leuk én lekker is dat!

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Dat gaat het makkelijkst met een mandoline.
Snijd de rucola, platte peterselie en dille grof.
Verwijder de pitjes uit de groene peper en snijd deze in dunne ringen.
Doe alles bij elkaar in een kom en hussel door elkaar met een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.

Spoel de goudbaarsfilets goed af. Verwijder eventuele achtergebleven schubben en graten. Dep de filets droog.
Maak een aantal inkepingen in de huid van de filets. Wrijf de huid in met olijfolie en wat zeezout.

Verhit een paar eetlepels olie op middelhoog vuur in een koekenpan.
Bak de filets op de huid gedurende 3 minuten. Draai de filets om en bak nog 3 minuten.
Haal de vis uit de pan, verwijder de huid en leg deze terug in de pan. Bak de huid nog een paar minuten op hoog vuur tot de huid helemaal knapperig is geworden. Leg apart.

Laat de gebakken filets een beetje afkoelen. Scheur in stukken en hussel door de salade.

Opmaken

Verdeel de tomatensaus over 4 borden. Giet de yoghurt in een mooi patroon over de tomatensaus.
Rangschik de salade over de saus. Garneer met de knapperig gebakken huid van de goudbaars.

 

goudbaars op de huis gebakken

rauwe tomatensaus met yoghurt

goudbaars met tomatensaus en yoghurt

Chef Ernst
MENU

Back to Top